İçindekiler
En sevdiğiniz çiçek isimlerinin bir listesini derlemek, H harfinin altına düşen güzel bitkilere biraz odaklanmadan aynı olmazdı.
Aşağıdaki genel bakış, bu çarpıcı bitkilerin her birini, görünümleri, boyutları, yetiştirme ihtiyaçları, renkleri, çiçeklenme süreleri ve daha fazlası hakkında ayrıntılar da dahil olmak üzere sergiliyor. Keyfini çıkarın!
1. Tüylü Saplı Rhipsalis
Gri-yeşil tüylü sapları olan bulanık gövdeli bir asma kaktüstür. 2 cm'lik çan şeklindeki çiçeklere dönüşen areoller (küçük yumrular) her bir gövdeyi kaplar.
Çiçekler beyaz veya şeftali rengindedir ve yumuşak bir koku sunar. 16 inç (40 cm) kadar büyür.
Bu Rhipsalis tam güneşte gelişmez ve bu nedenle sabah güneşi ve tam öğleden sonra gölgesi ve düzenli sulama gerektirir.
2. Hardy Hibiscus
Büyük, göz kamaştırıcı çiçekler 12 inç'e kadar büyüyebilir, ancak genellikle en fazla 10 inç olurlar.
Renkleri parlak kırmızıdan pembe alacalı beyaz, mavi veya mora kadar değişebilir ve genellikle kırmızı veya bordo boğazları ve çiçek kenarlarında çeşitli tonlarda çizgiler ile görülürler.
Dayanıklı hibiskus günde en az altı saat tam güneşe ihtiyaç duyar.
3. Hardy Impatiens
Dayanıklı impatienler, az büyüyen türlerden 2 metreye ulaşanlara kadar çeşitlilik gösterir. Yaz ortasından ilk dona kadar uzun bir çiçeklenme dönemine sahiptirler.
Sarı, kırmızı ve maviden beyaz ve pembeye kadar değişen renklerde serbest çiçek açan çiçeklere sahiptirler.
Dayanıklı impatienler nemli yarı gölgeli bir alanı tercih eder ve sıcak doğrudan güneş ışığında iyi sonuç vermezler.
4. Hardy Primrose
Bu çok yıllık otsu bitki, ilkbaharın ortasından sonuna kadar 3 inç kadar büyüyen iki ila altı renkli çiçekten oluşan çiçek kümelerine sahiptir.
Çiçekler, kalın buruşuk, açık yeşil yapraklardan oluşan bir yaprak örtüsünün üzerindeki sağlam, yapraksız gövdelerin üzerinde ortaya çıkar.
Öbekler halinde büyür ve kısmi gölgeyi ve iyi drene edilmiş, sürekli nemli, humus bakımından zengin toprakları sever.
5. Haworthia
Haworthias, minyatür aloe veraya benzeyen sukulentlerdir ve onları çekici çiçekli ev bitkileri haline getirir. Genellikle yazın en uzun gününde çiçek açar ve çiçeklenir.
Haworthialar fazla bakıma veya telaşa ihtiyaç duymazlar ve haftalarca susuz kalabilirler. Oldukça uyumludurlar ve doğrudan güneş ışığı veya derin gölge dışında çeşitli ışık koşullarına dayanabilirler.
6. Heather
Funda, genellikle leylak rengi veya mor tonlarında çiçek açan, yaprak dökmeyen dallı bir çalıdır. Farklı çeşitlerdeki funda çiçekleri Temmuz sonundan Kasım ayına kadar açar.
Çiçeğin renkleri beyazdan pembeye ve çok çeşitli mor ve kırmızılara kadar değişebilir. Funda, tam güneş koşullarını ve soğuk kış rüzgarlarından korunmayı tercih eder.
7. Göksel Bambu
Bilimsel olarak Nandina domestica Cennet bambusu, mükemmel yaprakları ve kırmızı meyveleriyle dikkat çeker.
Altın rengi anterlerle bezenmiş minik, beyaz çiçekler, ilkbaharda dalların ucundaki uzun kavisli salkımlarında belirir.
Cennet bambusu 4 ila 8 fit ve 2 ila 4 fit genişliğe kadar büyür. Tam güneş ışığı veya kısmi gölgede mükemmeldirler.
8. Hebe
Herdem yeşil bir çalı olan hebe, yaklaşık 3 feet boyunda 6 feet'e kadar büyüyebilir. Çoğu hebe yaz aylarında çiçek açar ve beyaz, kızıl ve pembeden mor ve maviye kadar değişen çivili çiçeklerle sonbahar boyunca sürer.
Güneş ışığında veya gölgede yetişebilirler, ancak tam güneş tercih edilir.
9. Helenium
Bu Helenium autumnale, Genellikle Helen çiçeği ya da hapşırık otu olarak adlandırılan bu bitki, 2 ila 5 metre boyunda, dik kümeler oluşturan çok yıllık otsu bir bitkidir.
Uzun süreler boyunca yoğun terminal kümeler halinde kadife dokulu çiçekler üretirler.
1 ila 2 inç genişliğindeki çiçekler, parlak ve soluk sarıdan sıcak turuncu, altın, koyu kırmızı veya bakırımsı kahverengiye kadar değişen papatya desenine sahiptir. Nemli toprak ile tam güneş koşullarında en iyisidir.
10. Helianthemum
Helianthemumlar, yeşil veya gümüş yaprakları ile 12 inç yüksekliğe ulaşabilen dayanıklı veya yarı dayanıklı uzun ömürlü bitkilerdir.
Kırmızı, turuncu, sarı veya bronz çiçekleriyle ilkbahardan sonbahara kadar çiçek açarlar.
Çiçekler sadece bir gün açar, bu nedenle solanları düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Tam güneş ışığı koşullarını tercih ederler.
11. Heliotrope
Heliotrope çiçekleri, vişneli turtadan vanilyaya kadar değişen lezzetli bir aromaya sahip ılıman uzun ömürlü bitkilerdir. 1 ila 4 fit yüksekliğinde büyüyen çiçekler beyaz ve soluk lavanta çeşitlerine sahiptir.
En dayanıklı ve en güzel kokulu olanları geleneksel koyu mor renktedir. Her gün birkaç saat güneş ışığına ihtiyaç duyar. Bitkinin tüm parçaları insanlar ve hayvanlar için zehirlidir.
12. Hellebore
Helleborlar, hoş ve sıra dışı çiçekleri olan, yaprak dökmeyen veya çok yıllık otsu bitkilerdir. Çiçekler kış sonundan ilkbahar başına kadar, bazen yer karla kaplıyken açar.
Renkleri beyazdan siyaha kadar değişir ve genellikle kokulu ve uzun ömürlüdür. Bitkinin tüm parçaları zehirlidir. Uygun güneş ışığı gereklidir.
13. Helichrysum
Genellikle ebedi çiçek olarak adlandırılan Helichrysum bracteatum Kısa ömürlü çok yıllık bir bitkidir. 1 ila 2 inç arasında büyüyen papatya benzeri çiçeklere sahiptir.
Parlak turuncu, sarı, pembe, kırmızı veya beyaz tonlarda parlak, taç yaprağı benzeri braktelerle çevrili merkezi sarı bir diske sahiptirler.
İyi drene edilmiş, verimli topraklar ile tam güneş koşullarında gelişirler.
14. Hemlock
Baldıran otu zehirli olarak bilinir ve yaz aylarında şemsiye benzeri küçük beyaz çiçek kümeleri üretir.
Nemli yerlerde kolayca bulunur, hendeklerde, nehir kenarlarında veya boş arazilerde büyük koloniler halinde büyür.
Uzun, dik bitkinin yapraklarında ve mor benekli gövdelerinde ayırt edilebilir ve hoş olmayan bir koku vardır.
15. Kenevir Agrimony
Papatyagiller ailesinin bir üyesi olan kenevir agrimonyası, avuç içi kadar dişli yaprakları ve kırmızımsı gövdesiyle 1,5 metreye kadar büyür.
Genellikle Ahududu ve Krema olarak adlandırılan Eupatorium cannabinum Erkek ve dişi çiçeklerin ayrı bitkilerde meydana geldiği iki evcikli çiçekler üretir.
Beş ya da altı çiçekten oluşan küçük, yoğun salkımlardır ve çok soluktan leylak rengine kadar değişir.
16. Hepatica
Bu Hepatica nobilis Sarı bir merkez ile çeşitli pembe, beyaz, mor ve mavi tonlarında çiçek açar.
Hepatica, yaprakları insan karaciğerine benzediği için ciğer otu veya ciğer yaprağı olarak da adlandırılır ve karaciğer rahatsızlıklarına yardımcı olur.
Tek çiçekler sapların üzerinde açar ve narin bir kokuya sahiptir. Kısmi veya tam gölgede ve iyi drene edilmiş toprakta iyi yetişir.
17. Hesperaloe
Bu Hesperaloe parviflora Çim benzeri kavisli ve yayılan yaprakları olan sapsız, salkım oluşturan bir bitkidir.
Uzun ve dallanan çiçek salkımları üzerinde ilkbaharın sonlarında küçük ama gösterişli pembe, kırmızı, sarı veya mercan rengi boru şeklinde çiçek kümeleri üretir.
Çiçeklenme dönemi yaz ortasına kadar veya daha uzun sürebilir. Tam güneş koşullarını tercih eder.
18. Hesperis
Hesperis matronalis Tatlı roka olarak da bilinen bu bitki, kısa ömürlü çok yıllık bir bitkidir. Koyu zengin mordan daha soluk leylak tonlarına ve beyaza kadar değişen renklerde çekici çiçekler üretir.
Çiçekleri, en çok akşamları belirginleşen nefis tatlı bir kokuya sahiptir. Bir kez kendine yer edindiğinde yok edilmesi zor olan zararlı bir ottur.
19. Hibiscus
Ebegümeci yazın olmazsa olmazı çok yıllık bir bitkidir (tropik yıllık formları da vardır) ve her yaz bahçesini aydınlatması garantidir.
Kocaman ve çarpıcı, bazen 12 inç'e kadar ulaşan parlak, egzotik, güzel çiçekleri vardır.
Renkleri pembe ve beyazdan zengin mor, koyu kırmızı, lavanta ve leylaklara kadar değişir. Tam güneş ışığını tercih eder.
20. Yüksek Ebegümeci
Yüksek ebegümeci veya Malva sylvestris Sonbahar ve yaz aylarında 1,5 metreye kadar boylanabilen çiçekli başaklar atabilen dik çok yıllık bir bitkidir.
Çiçekler beş yapraklıdır ve yaprak koltuklarında gruplanır. Genellikle huni şeklinde, çentikli ve pembedir. Güneş ışığını tercih eder ancak hafif gölgede de yetişebilir.
21. Sarı Mine
Ayrıca denir Verbena stricta, Dik, kısa ömürlü, çok yıllık bir bitkidir. Ovalden dikdörtgene kadar değişen, beyaz tüylü, gri-yeşil yaprakları vardır.
İnce, lavantadan pembeye uzanan çiçeklerden oluşan başak benzeri salkımlar yaz ortasından sonbahar başına kadar aşağıdan yukarıya doğru çiçek açar.
1-2 yıl sonra 1,2 metre boyuna ulaşabilir ve 0,5 metre yayılabilir. Tam güneş ışığını tercih eder.
22. Hollow Root
İçi boş kök veya Corydalis cava, Mart-Nisan ayları arasında açan ve beyazdan menekşe ve koyu pembeye kadar değişen çiçekleri olan, 6 ila 12 santime ulaşabilen çok yıllık otsu bir bitkidir.
Hafif bir kokuya sahiptirler ve taç yaprakları uzun, kavisli bir mahmuzla sonlanır. Her çiçek 0,8 ila 1,2 inç arasındadır, ancak 10 ila 20 tanesi salkım şeklinde çiçek salkımlarında bir arada bulunur.
Gölgeli veya yarı gölgeli alanları tercih eder ve tüm bitki parçaları zehirlidir.
23. Gülhatmi
Gülhatmi veya Alcea kısa ömürlü çok yıllık bir bitkidir. 2 metreye kadar boylanırlar. Her bir gövde Temmuz'dan Eylül'e kadar 10 santimetre çapında açık çiçekler taşır.
Koyu bordo, beyaz, pembe ve mor karışımından saf beyaza kadar çeşitli renklerde olabilirler. Nemli ama iyi drene edilmiş hafif toprağı olan güneşli noktaları tercih ederler.
24. Kutsal Devedikeni
Ayrıca kutsanmış devedikeni, süt devedikeni veya Silybum marianum, kutsal devedikeni büyük mor çiçek başlarına sahiptir.
Çiçeklenme Haziran'dan Ağustos'a kadar gerçekleşir ve tıbbi olarak kullanılan parlak siyah tohumlar yaz sonunda en olgun hallerinde toplanır.
Tam veya kısmi güneş ışığı ve iyi drene edilmiş toprakta 5 feet olabilir.
25. Dürüstlük
Dürüstlük ya da Lunaria İki yıllık bir bahçe bitkisidir. İlkbaharda ve yaz başında harika bir kokuya sahip çok çekici beyaz veya mor çiçekler üretir.
Bazı çeşitler harika çikolata yapraklara ve leylak çiçeklere sahiptir ve 1 metre yüksekliğe kadar büyürler.
Nektar bakımından zengin çiçekleri her türlü böceği kendine çeker. En iyi kısmi gölgede ve alkali toprakta yetişir.
26. Hanımeli
Hanımeli cinsinden Lonicera yaprak döken veya dökmeyen ve tırmanan veya çalı türünde olabilir.
Tırmanıcılar, yaz aylarında krem, beyaz, pembe, limon sarısı, ahududu kırmızısı veya turuncu tonlarında güzel, kokulu, boru şeklinde çiçeklere sahiptir.
Kökleri gölgede ve gövdesi güneşte olacak şekilde kısmi gölgede iyi sonuç verirler.
27. Kapüşonlu Sürahi Bitkisi
Ayrıca denir Sarracenia minor kapüşonlu sürahi bitkisi, tepesinde kapüşon bulunan sarı-yeşil dik sürahileriyle bilinen etobur çok yıllık bir bitkidir.
Hafif kokulu, berrak yeşil veya sarı çiçekler ilkbaharda yapraksız sapların üzerinde yükselir. Bitki tam güneş ışığında ve sürekli nemli ila ıslak asit toprakta iyi sonuç verir.
28. Hooker'ın Orkide Kaktüsü
Bu Epiphyllum hookeri, Genellikle fahişe orkidesi kaktüsü olarak adlandırılan bu kaktüs, yaz aylarında büyük, hoş kokulu beyaz çiçekler üretir.
Gece çiçek açan bir kaktüs olup, çiçekleri sadece geceleri açar ve sabaha karşı kapanır. 0,6 ila 1,2 metreye ulaşabilir ve en iyi kısmi gölgede ve çok iyi drene olan toprakta yetişir.
29. Horehound
Horehound veya Marrubium vulgare yünlü bir görünüm veren gri-yeşil buruşuk yaprakları olan dayanıklı çok yıllık bir bitkidir.
İki metreye ulaşabilir ve ikinci yılında çekici beyaz çiçekler üretir. Bir zamanlar bira aromasında kullanılan çok acı bir bitkidir.
Taç kısmı toprak seviyesinin üzerinde olacak şekilde güneş ışığında iyi sonuç verir.
30. Boynuzlu Menekşe
Boynuzlu menekşe, yatak viyolasına benzeyen küçük ve iddiasız çok yıllık bir bitkidir. Yabani bir görünüm veren dar yapraklı hafif küçük çiçeklere sahiptir.
Çiçekleri genellikle iki tonludur, daha yaygın olarak menekşe, mavi ve lavanta renkleri görülür. Uzun, ince, yukarı doğru bakan bir nektar mahmuzu vardır, dolayısıyla adı da buradan gelir.
Tam veya kısmi güneş ışığı ve nemli toprakta iyi sonuç verir.
31. At Sakatlayıcı Kaktüs
Bu Echinocactus texensis veya at sakatlayıcı kaktüs, pembe çiçekleri ve pençe benzeri dikenleri olan düz, az büyüyen bir fıçı kaktüsüdür.
4 ila 6 inç boyunda ve 10 ila 15 inç genişliğinde büyüyebilir.
Yaz aylarında pembe, beyaz, turuncu ve kırmızı tonlarında gösterişli çiçekler açar. Tam güneş ışığı ve kumlu veya düşük verimli topraklarda iyi sonuç verir.
32. Horseradish
Horseradish veya Armoracia rusticana öncelikle biberli kökleri için yetiştirilen çok dayanıklı ve keskin çok yıllık bir bitkidir.
Çiçeklenme tahmin edilemez ve yazın çiçek açtığını görebilir ya da göremeyebilirsiniz.
Bazıları dantelli beyaz çiçeklerle dolu saplar üretirken, diğerleri üretmez. En iyi güneş ışığında ve derin, iyi drene olan toprakta yetişir.
33. Hosta
Hostalar çoğunlukla yaprakları için yetiştirilirler ve çekici ve bazen kokulu yaz çiçeklerine sahiptirler. Konteyner bahçıvanları için çok uygun olan öbek oluşturan uzun ömürlü bitkilerdir.
Uzun sapları üzerinde güzel mor veya beyaz çiçekler üretirler, ancak birkaç gün sonra yıpranabilirler. Hosta nemli, verimli topraklarda ve kısmi güneş ışığında iyi sonuç verir.
34. Hoya
Hoya bitkileri, süs yaprakları ve güzel, tatlı kokulu çiçekleri sayesinde bazen porselen veya balmumu çiçekleri olarak adlandırılır.
Yaprak dökmeyen bu ev bitkileri, türlerine bağlı olarak farklı renklerde, kendine özgü balmumu benzeri bir ışıltıya sahip küçük, yıldız şeklinde çiçeklere sahiptir.
Damar veya çalı gibi büyüyebilir ve ilkbahar ile sonbahar arasında çiçek açarlar. Hoya gölgede ve iyi drene edilmiş toprakta iyi yetişir.
35. Sümbül
Oldukça güzel kokulu çiçekleriyle ünlü olan sümbüller, ev bitkisi olarak yaygın bir şekilde yetiştirilen renkli bahar çiçekli bahçe bitkileridir.
Beyaz ve pembe, mavi, koyu kırmızı, mor veya sarı tonlarında büyük çiçek başları üretirler. Sümbül tam güneş ışığı veya kısmi gölgede ve kumlu, kireçli, tınlı veya killi toprakta iyi sonuç verir.
36. Hibrit Yumrulu Begonya
Hibrit yumrulu begonyalar, asılı sepetlerde ve kaplarda yetiştirmek için çok uygundur.
Uzun bir çiçeklenme sezonuna sahiptirler ve yaz boyunca ilk dona kadar sürekli renk arıyorsanız idealdirler.
Çiçek renkleri kırmızı, sarı veya beyaz olabilir. Tam veya kısmi güneş ışığı ve nemli kumlu toprakta iyi sonuç verirler.
37. Ortanca
Mopheads ve lace caps en yaygın yetiştirilen ortancalardır, isimleri çiçeklerin şeklini tanımlar.
Dantel şapkalar, paspas başlarından daha küçük olan daha düz çiçeklere sahiptir. Her ikisi de yaz ortasından sonuna kadar çok az dikkatle tatmin edici bir şekilde çiçek açar.
Toprak asitliği ve alkaliliği çiçek renklerini etkileyecektir. Asit toprak mavi çiçekler üretirken, alkali toprak pembe çiçekler üretir.
38. Hypericum
Hypericum Hidcote en yaygın hypericum'dur ve Temmuz'dan Ağustos'a kadar orta büyüklükte sarı çiçek yığınları üretir.
Maksimum 1,5 metreye ulaşırlar ve kurtulmaları neredeyse imkansızdır, yer seviyesinin altına indirdikten sonra bile tekrar büyürler.
Tam ve kısmi güneş ışığını iyi tolere ederler ancak en iyi gölgede büyürler.
39. Hyssop
Çördük otu veya Hyssopus officinalis Yayılan, kompakt, yarı yaprak dökmeyen bir alt çalı türüdür. Yazın ve sonbaharın başlarında doğrusal, aromatik yapraklar ve 2 dudaklı, kıvrımlı, boru şeklinde mavi çiçeklerden oluşan terminal sivri uçlar taşıyan dik sürgünlere sahiptir. Maksimum 0,1 ila 0,5 m'ye kadar büyür ve tam veya kısmi güneş ışığında ve nemli, iyi drene edilmiş toprakta iyi sonuç verir.
Sonuç
H ile başlayan çiçekler güzel, büyüleyici ve eşsizdir.
Onlar sadece hayranlık ve hayranlık uyandıran güzel manzaralar değildir. Mutfak, tıbbi ve estetik uygulamalarla oldukça çok yönlüdürler.
İster güzellik veya çekicilik katacak ister pratik ihtiyaçları karşılayacak bir çiçek olsun, uygun bir şey bulacaksınız!