Kratky Yöntemi: Başlangıç Seviyesinde Pasif Hidroponik (Resimlerle)

  • Bunu Paylaş
Winona Evans

Bu Kratky Yöntemi bitkileri hidroponik olarak yetiştirmek için kullanılan bir sistemdir.

Manoa'daki Hawaii Üniversitesi'nden bahçecilik uzmanı Bernard A. Kratky tarafından geliştirilen Kratky Yöntemi, açık ara en basit ve en kolay hidroponik yöntemdir.

Hidroponiğe yeni başlayanlar ve ter dökmeden lezzetli, taze sebzeler isteyenler için Kratky Metodu seçilebilecek en iyi hidroponik sistemdir.

Bunun nedeni pompa, fıskiye, fitil veya zamanlayıcı gerektirmemesidir. Kratky hidroponik sistemi elektrik gerektirmez ve inşa etmek için çok az çaba ve para gerekir.

Hepsinden iyisi, bu pasif bir yöntem- sadece ayarlar ve unutursunuz.

Kratky Yöntemi Nasıl Çalışır?

Kratky yöntemi aşağıdakilere çok benzer derin su kültürü Ancak Derin Su Kültürü hava pompası, hava taşı ve hortum gerektirirken, Kratky yöntemi gerektirmez.

Kratky şu şekilde çalışır:

Genellikle basit bir plastik kap olan bir rezervuar, su ve hidroponik besin karışımı ile doldurulur. Rezervuarın üzerine bir kapak oturur. Su yüzeyi ile kapak arasında bir hava boşluğu vardır.

En sevdiğiniz meyve veya sebzenin fideleri, bir ağ kabın içindeki hidroponik yetiştirme ortamına yerleştirilir. Ağ kap, kapaktaki bir deliğe yerleştirilir, böylece kabın sadece alt kısmı içindeki sıvıya temas eder.

Bu noktadan sonra doğa devreye giriyor ve Kratky yönteminin parlaklığı ortaya çıkıyor.

Yetiştirme ortamı, fideye verilen besin açısından zengin suyu emer. Fide, daha fazla beslenmek için doğal olarak köklerini çözeltinin içine doğru fırlatır.

Kap suya daldırılmayıp sadece temas ettiğinden, kök sisteminin üst kısmı ihtiyacı olan tüm oksijeni almaya devam edebilir.

Doğru, sadece yaprakların oksijene ihtiyacı yoktur, Köklerin de buna ihtiyacı var.

Derin su kültürü gibi bir sistemde, tüm ağ kabı (ve tüm kök sistemi) sıvıya batırılır, bu da kök sisteminin yeterli oksijen alamayacağı anlamına gelir. Bu nedenle bir hava taşı ve hava pompası gereklidir. Hava taşı, suya hava kabarcıkları pompalayarak bitkinin kullanabileceği oksijen miktarını artırır.

Şimdi Kratky'ye dönelim.

Bu hava boşluğunu suyun üzerinde bırakarak bitkilerimizin sağlıklı kökler geliştirmesini ve ihtiyaç duydukları tüm oksijeni almalarını sağlarız.

Bitki daha fazla su ve besin maddesi içtikçe, su seviyesi düşer ve kökler de onunla birlikte büyür.

Başlangıçtan itibaren doğru miktarda su ölçüldüğünden, yeniden doldurma veya sirkülasyon gerekmez.

Bu basit ama etkili strateji, Kratky'yi tek gerçek pasif, fişe takılı olmayan sistem yapan şeydir.

Kratky Yöntemi ile Ne Yetiştirebilirsiniz?

Kratky kurulumunda hemen hemen her şey yetiştirilebilir, ancak bazı bitkiler diğerlerinden daha iyi çalışır.

Ve benim deneyimlerime göre, daha zor olan bazı Kratky bitkileri bile kurnaz yetiştiricilerin elinde iyi yetişiyor.

Günün sonunda, doğru besinlerle doğru miktarda sıvıya sahip olduğunuz sürece, çoğu sebze Kratky yöntemiyle yetiştirilebilir.

Kratky Yöntemi ile En İyi Ne Yetişir?

Genel olarak, kısa büyüme döngülerine sahip küçük bitkiler en iyi sonucu verir. Başlamak için en iyi yer yapraklı yeşilliklerdir.

İşte bazı bitkiler meşhur kolay Kratky yöntemiyle büyümek için:

  • Lahana
  • Ispanak
  • Herhangi bir marul türü
  • Bok Choy
  • Kara lahana

Ve liste uzayıp gidiyor, Kratky hidroponik için çok uygun birçok bitki var.

Brokoli bir başka harika Kratky projesidir. Daha fazla suya ihtiyaç duymasına ve lahana ve kara lahana gibi diğer brassicalara göre daha yavaş büyümesine rağmen, süper basit bir Kratky sisteminde harika brokoli verimi elde edebilirsiniz.

Yapraklı yeşilliklerin yanı sıra, Kratky ile son derece iyi çalışan bir başka sebze sınıfı da otlardır.

Kratky ile En İyi Hangi Bitkiler Yetişir?

Çoğu bitki fazla su gerektirmez ve süper hızlı büyür, bu da onları Kratky sisteminizde kullanmak için mükemmel hale getirir.

Kratky yöntemiyle yetiştirilmesi en kolay bitkilerden bazıları şunlardır:

  • Fesleğen
  • Frenk soğanı
  • Dereotu
  • Kişniş
  • Hindiba
  • Sage

Büyüme ipucu: Tıpkı bazı yapraklı yeşilliklerinizde olduğu gibi, otlarınızı periyodik olarak hasat edebilir, önce olgun dış yaprakları toplayabilirsiniz ve onlar büyümeye devam edeceklerdir.

Bırakın 5 galonluk bir çantayı, basit bir mason kavanozundan bile ne kadar çok fesleğen elde edebileceğinize şaşıracaksınız!

Kratky Yöntemi ile İyi Yetişmeyenler Nelerdir?

Sizin ve eski dostunuz Kratky'nin zorlanabileceği bir konu da büyük ve uzun bitkilerin yanı sıra bazı kök sebzelerdir.

Büyük bitkiler ve ağır içicilerle ilgili ilk sorun - örneğin domatesler - daha büyük kaplara ihtiyaç duymalarıdır.

Bebek ıspanak besin solüsyonu dolu bir kavanozda kolayca yetiştirilebilirken, tam boy bir domates bitkisi çok daha büyük bir tanka ihtiyaç duyacaktır.

Genel bir kural olarak, bitki ne kadar büyükse ve sapları ne kadar kalınsa, o kadar fazla suya ihtiyaç duyar.

Kratky Yöntemi ile Domates Yetiştirilebilir mi?

Tahmin edebileceğiniz gibi, bodrumunuzda Kratky tarzı birkaç domates bitkisi yetiştirirseniz, kendinizi hızla yer sıkıntısı çekerken bulacaksınız.

Ama hey, eğer yeriniz varsa, gökyüzü sınırsızdır.

Domatesler Kratky sistemi ile iyi sonuç verir. Ancak, besin seviyeleri, pH ve sıcaklık söz konusu olduğunda daha dikkatli olmanız gerekecektir.

Ve tatlı, sulu domateslere gönül vermiş, ancak çok fazla zamanı veya yetiştirme alanı olmayanlar için, sizi korudum...

Birçok küçük domates bitkisi iç mekanda yetiştirmek için mükemmeldir!

"Tiny Tim" ve "506 Bush", her ikisi de yaklaşık 18 inç boyunda olan harika çeşitlerdir. Daha büyük domates bitkileri kadar su tüketmezler ve tezgahınıza veya pencere kenarına sığabilirler.

Kratky Yöntemi ile Salatalık Yetiştirilebilir mi?

Salatalık bitkileri de domateslerle aynı sorunlarla karşılaşır. Salatalıklar büyük hacimli suya ihtiyaç duyan büyük bitkilerdir.

Yani, Kratky tarzı "ayarla ve unut" istiyorsanız, kendinize büyük bir kap almanız ve ölçümlerinizde titiz olmanız gerekir.

Ayrıca, tıpkı bazı domates çeşitleri gibi, salatalıklar da en iyi şu durumlarda yetişir kafesli .

Kafesleme, bitkinizi örerek veya dikey bir desteğe bağlayarak büyümesine yardımcı olmanın bir yoludur. Bu destek olmadan salatalıklarınızdan çok etkileyici verim alamazsınız.

Basit çözüm, kendinize internetten ucuz kafes ağları alın ya da ahşaptan kendiniz bile yapabilirsiniz.

Kratky Yöntemi ile Kök Sebze Yetiştirilebilir mi?

Şimdi, diğer sorunlu grup kök sebzeler olacaktır. Kratky sisteminde genellikle kapağın üstünde yapraklar, çiçekler veya meyveler, altında ise basit kökler bulunur.

Ancak, patates gibi bir şey söz konusu olduğunda, mallar aşağıda rezervuarın içindedir.

Suya sarkan köklerden oluşan güzel bir sakal yerine, tankınızın içinde kendi işlerini yapan sarkan yumrulardan (patates) ve köklerden oluşan bir ağa sahip olacaksınız.

Kratky sisteminde patates yetiştirmeyi kesinlikle deneyebilirsiniz - birçok yetiştirici bu sistemde başarılı olmuştur. Ancak, yeni başlayanlar için, tüm nemden dolayı kök çürümesi veya kovanızın dibinde bir veya iki patates bile olabilir!

Kratky Yöntemi ile Havuç Yetiştirilebilir mi?

Öte yandan, havuç gibi kök sebzeler Kratky yöntemiyle oldukça başarılı olabilir.

Ancak, bitkinin biyolojisi nedeniyle, onları ağ kaplarınızda yetiştirmek istemeyeceksiniz. Bir havuç fidesini bir kök kabına koyarsanız, büyüdükçe bükülecek ve sonunda kaplarınızı kıracaktır.

Fincanlarınızı saklayın ve bunun yerine bunu deneyin:

Adım 1: Bir küp taş yünü alın ve üst kısmına küçük bir dudak kesin. Dudak, taş yününü doğrudan kabınızın üst kısmındaki bazı deliklere yerleştirmenize olanak tanıyarak ağ kaplara olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır.

Adım 2: Havuç tohumlarını doğrudan taş yününün içine koyun. Taş yünü küplerinizin alt kısmının suyun üst kısmına temas etmesine izin verin.

Adım 3: Yaklaşık bir hafta sonra havuçlarınız filizlenecektir. Bu noktada, besin karışımınızı suya ekleyebilir ve diğer Kratky yetiştirmelerinde yaptığınız gibi devam edebilirsiniz.

Sadece köklerin suya değdiğinden emin olun - sürekli genişleyen havuçlarınız sıvı yüzeyinin üzerinde sallanmalı, suya batırılmamalıdır.

Kratky Yöntemi ile Sarımsak ve Soğan Yetiştirilebilir mi?

Evet. Sarımsak ve soğan kök sebzelerdir ancak patatesle aynı sorunlara sahip değillerdir. Kratky yöntemiyle harika çalışırlar.

Yeşil soğan veya taze soğan çok verimli ve acemi dostudur. Yeşil soğanların soğanları o kadar küçüktür ki, normal soğanların aksine file kaplarınızın içine sığarlar.

Hatta marketten aldığınız yeşil soğanların üst kısımlarını kesip onlarla yemek yapabilir ve kalan soğanları doğrudan Kratky kurulumunuza koyabilirsiniz. Sadece onları bir miktar yetiştirme ortamında nemlendirin ve kökler suya doğru uzanacaktır.

Yeşil soğan yetiştirmeye başladıktan sonra çok kolay bir şekilde bir sistem geliştirebilir ve sonsuza kadar yetiştirebilirsiniz!

Bu işlem sarımsak için de aynıdır.

Bir diş sarımsağı alın ve sivri tarafı yukarı, kök tarafı aşağı gelecek şekilde bir file bardağın içine koyun. Bardağı, bardağın dibine değecek şekilde rezervuarınıza yerleştirin. Ardından arkanıza yaslanın ve gerisini doğa hallederken rahatlayın.

Kratky Yöntemi ile Çilek Yetiştirilebilir mi?

Evet, çilekler Kratky sisteminde iyi yetişir.

Bitki iyi miktarda suya ihtiyaç duyar, bu nedenle örneğin ıspanak yetiştirmek için kullanacağınızdan çok daha büyük bir kaba ihtiyacınız olacaktır.

Kratky yöntemiyle çilek yetiştirmenin en iyi yanı, hızlı bir şekilde çok sayıda bitki yetiştirebilmenizdir. koşuculari köklemek .

Doğada bir çilek bitkisi belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra koşucularını gönderir. Bu koşucular bitkiden yatay olarak uzayan dallar gibidir.

Koşucular toprağa iner ve kök salarak başka bir çilek bitkisine dönüşür.

Doğru, bir çilek bitkisi doğru koşullar altında hızla düzinelerce olabilir!

Hidroponik yetiştiriciler olarak, bu koşucuları alıp doğrudan yeni bir kaba ekebiliriz. Koşucunuzdan bazı kökler çıktığında, onu orijinalinden kesebilirsiniz ve tıpkı diğer çilek bitkileri gibi büyüyecektir.

Kratky Hidroponik Sistem Kurulumu

Kratky sistemiyle ilgili en iyi şey, kurulumunun ne kadar kolay olduğudur.

Tüpler? Filtreler? Zamanlayıcılar? Hayır, hayır ve hayır.

Eminim şu anda evinizde bir Kratky sisteminin başlangıcı vardır.

Kratky Hidroponik Sisteminiz İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar:

  1. Bir çeşit rezervuar - Bu, su ve besin karışımını tutacak olan kaptır.
  2. Bir kapak - Bitkiniz kapaktaki bir deliğe oturacaktır. Kapak ayrıca besin çözeltisinden gelen ışığı engeller, zararlıları köklerden uzak tutar ve sıvının buharlaşmasını yavaşlatır.
  3. Net bardaklar - Bunlar fidelerinizi tutmak için plastik kaplardır. Altlarında bitkinin köklerinin büyüyebileceği delikler vardır.
  4. Yetiştirme ortamı - Tohumlarınız ve fideleriniz büyümek için bir alt tabakaya ihtiyaç duyar. Topraksız tarım yönteminde toprak yerine taş yünü, hindistan cevizi lifi ( diğer adıyla hindistan cevizi hindistan cevizi ), perlit veya hidroton bitkiyi desteklemek, hava ve nemi tutmak ve ışığın köklere çarpmasını engellemek için.
  5. Hidroponik gübre - Hidroponik bitkiler besinlerini topraktan almak yerine sudan alırlar. Bitkilerinizi beslemek için sıvı veya katı besin karışımlarını suyunuzla birleştirmeniz gerekecektir.
  6. Su - Bitkiler hayatta kalmak için suya ihtiyaç duyar! Daha önce de belirtildiği gibi su, besin maddelerini kökler aracılığıyla bitkiye ulaştırma yöntemimizdir.
  7. Tohumlar veya fideler - Tohumları doğrudan bir Kratky sistemine koyabilir veya tohumları "başlatarak" koymadan önce çimlenip fide haline gelmelerini sağlayabilirsiniz (tohumlarımı buradan alıyorum).
  8. (Opsiyonel) pH Kontrolü - Suyunuzun bitkileriniz için doğru pH değerine sahip olduğundan emin olmak için ucuz ev tipi pH test kitleri ve pH değerini ayarlamak için çözümler bulabilirsiniz.

Başlamak için gereken tek şey bu.

Harika meyve ve sebzeler yetiştirmek için dışarı çıkıp çılgınca bir şey satın almanıza veya büyük bir yatırım yapmanıza gerek yok. Bu nedenle Kratky yöntemi, çiçek açan hidroponik meraklıları için mükemmel bir başlangıç noktasıdır.

Kratky ile ayak parmaklarınızı suya sokabilir, beğenip beğenmediğinizi görebilir ve sonra oradan devam edebilirsiniz.

Kratky Hidroponik Sistem Nasıl Kurulur

İşte yapraklı yeşillikler ve otlar yetiştirmek için mükemmel olan basit bir Kratky hidroponik sistemin nasıl kurulacağına dair adım adım bir kılavuz.

Adım 1: Kendinize su ve besin solüsyonunuzu tutacak bir kap alın. Tek bir bitki için bir mason kavanozu kullanın. (Aynı anda birçok bitki yetiştirmek istiyorsanız, büyümeye uygun plastik bir çanta tavsiye ederim).

Adım 2: Kabınızın kapağında 2 inçlik bir ağ kabın sığacağı büyüklükte bir delik açın veya kesin.

Adım 3 : Ağ kabınızı hazırlayın. Bir parça taş yününü suya batırın ve ağ kabın içine yerleştirin. Marul tohumlarınızı taş yünündeki deliğe koyun.

Adım 4: Ardından, ağ kabınızı kabınızdaki deliğe yerleştirin. Kabı, su ağ kabının dibine değene kadar temiz suyla doldurun.

Adım 5 : Marul tohumları birkaç gün içinde filizlenmeye başladığında, besinlerinizi suya ekleyin.

Tek gereken bu.

Bu noktadan sonra, bitkiniz işin geri kalanını sizin için yapar.

Eğer bir tote içinde yetiştiriyorsanız, kapakta birkaç delik açın ve aralarında bitkilerinizin büyümesi için yeterli boşluk bırakın. Buradan sonra, adımları tekrarlayın ve her deliğe tohumlu bir file kap koyun.

Çok az bir çabayla kendinize pasif bir bahçe kurabilirsiniz.

Kendi Kratky Sisteminizi kurmaya hazır değil misiniz?

Amazon'dan bu hazır sistemi almanızı tavsiye ederim.

Hidroponik Kova Kiti 5 Galon, 6 inç Amazon'da Fiyatı Kontrol Edin

Büyüme ipucu: Tek bir Kratky sisteminde bitki türlerini karıştırırken dikkatli olun! Marul gibi yavaş ve sabit içimli bir bitkiyi, bok choy gibi daha susuz, daha rekabetçi bir bitkiyle aynı kaba koyduğunuzu düşünün. Bok choy'unuz butterhead'inizi geçecek ve geride yetersiz miktarda su ve besin bırakacaktır. Sonuç, büyük sağlıklı bok choy ve bodur küçük marul başları olacaktır. Çözüm mü? Bir kabı bir bitki türüne ya da en azından benzer kök kütlelerine sahip belirli bir türdeki bitkilere ayırın.

Kratky Kurulum Türleri

Kratky esnektir. Kurulumunuz için, son derece basit bir pencere kenarı fesleğen bitkisinden ticari bir yetiştirme operasyonuna kadar ölçeklenen birçok seçenek vardır.

Bu "sistemler" çok basit olduğu için, iş çoğunlukla hangi konteyneri seçeceğinize kalıyor.

İşte en popüler çözümlerden bazıları:

  • Mason kavanoz (pint ve quarts)
  • Plastik kutular (5 galon, 10 galon, 20 galon)
  • Plastik variller ve kovalar (5 galon)
  • Plastik kaplı ahşap kutular

Birbirlerine çok benzeseler de, yüzen sal kurulumları Krafty yöntemi için uygun değildir. Yüzen sallar doğrudan suyun üstüne otururken, Kratky kurulumları kapak ile su arasında bir hava boşluğuna ihtiyaç duyar.

Büyüme ipucu: Kratky rezervuarınızı kendiniz yapacaksanız, mümkün olduğunca fazla ışığı engellemek için üzerlerini kapattığınızdan veya boyadığınızdan emin olun. Bunları kağıt, kalay folyo veya bantla sarabilir veya siyaha boyayabilirsiniz.

Rezervuarınıza çok fazla ışık girerse, algler büyümeye başlayacak ve değerli besinlerinizi yiyip bitirecektir.

Kratky Rezervuarınızı Yeniden Doldurabilir misiniz?

Evet, bitkinizin köklerinin suya değmediğini fark ederseniz, Kratky rezervuarınızı yeniden doldurmanızda bir sakınca yoktur.

Kratky yönteminin tüm amacı pasif olmasıdır, yani sistemi başlattıktan sonra herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur.

İlk seferde doğru miktarda sıvı ölçerseniz, rezervuarınızı asla yeniden doldurmanız gerekmeyecektir. Kökler, su seviyesi düştükçe aynı oranda aşağı doğru büyüyecektir.

Kratky Yönteminde Hangi Besinler Kullanılır?

Tıpkı toprakta veya başka bir hidroponik sistemde yetiştirildiğinde olduğu gibi, bitkiler hayatta kalmak için belirli besinlere ve minerallere ihtiyaç duyar.

Bitkilerinizi sağlıklı ve üretken tutmak için Kratky rezervuarınızın içinde gübre ile suyu birleştirmeniz gerekecektir.

Herhangi bir bitki için en temel besinler şunlardır azot (N), fosfor (P), ve potasyum (K). Bitkilerinizin her şeyden önce NPK olarak bilinen bu üçüne ihtiyacı vardır.

Diğer önemli besinler şunlardır Kalsiyum , magnezyum ve Sülfür .

Son olarak, daha düşük bir dereceye kadar, bitkiler aşağıdaki gibi eser elementlere ihtiyaç duyar Demir , Manganez , çinko , bakır , Bor, ve molibden .

Hidroponik gübreler bu önemli besinlerin tümünü içerecektir. Bu besinleri bitkilerinize sağlamanın en basit yolu yüksek kaliteli sıvı besin karışımıdır.

FoxFarm Komple Sıvı Besin Triosu - (3) 16 oz Şişe Amazon'da Fiyatı Kontrol Edin Mükemmel bir besin dengesi için şişenin arkasındaki talimatları takip edebilir ve suyunuza karıştırabilirsiniz.

Kratky Yönteminin Artıları ve Eksileri

Bunu saklamak mümkün değil, Kratky yöntemi benim en sevdiğim hidroponik yöntemlerden biri.

Yaptığı işte harika, ama yapamıyor her şey .

Kratky yönteminin ne için harika olduğunu ve ne için olmadığını bir kez ve herkes için görelim.

Kratky Yöntemi Artıları

Kurulumu çok kolay. Bu yöntem, diğer hidroponik yöntemler arasında en az yatırım, ekipman ve teknik bilgi gerektiren yöntemdir.

Acemi dostu bir yöntemdir. Dışarı çıkıp zamanlayıcılar, regülatörler, yetiştirme ışıkları ve daha fazlasını içeren pahalı bir sistem satın almadan önce, Kratky yöntemiyle hidroponiği test edebilirsiniz. Bana göre, ilk hidroponik bitkinizi yetiştirmenin Kratky'den daha iyi bir yolu yok.

Bu gerçekten pasif bir sistem. Her şeyi ayarladıktan sonra, hasat zamanı gelene kadar bir daha dokunmanız gerekmez. Bu şekilde yetiştirmek sorunsuz ve stressizdir.

Bitkiler hızlı büyür ve büyük verime sahiptir. İster inanın ister inanmayın, araştırmalar Kratky yönteminin veriminin diğer yöntemlerden elde edilenler kadar iyi olduğunu göstermiştir. Yöntemin basitliği için lezzetli sebzelerden ödün vermiyorsunuz. Ayrıca, toprakta yetiştirilen bitkilerle karşılaştırıldığında, hidroponik sistemlerde yetiştirilen bitkiler çok daha hızlı büyür.

Kratky Yöntemi Eksileri

Her tür bitki için uygun değildir. Kratky yöntemi en çok yapraklı yeşillikler ve otlar gibi şeyler için işe yarar. Büyük, uzun bitkiler ve uzun ömürlü olanlar bu yöntemle yetiştirmek için en iyisi değildir. Daha büyük ölçeklerde ideal değildir.

Evde yetiştirme ve hatta çok küçük ölçekte ticari yetiştirme için Kratky harikadır. Bununla birlikte, ciddi ticari yetiştiriciler işleri için daha karmaşık ve sofistike yöntemler seçme eğilimindedir. Diğer hidroponik yöntemler daha kontrol edilebilir ve ölçeklendirilmesi daha kolaydır.

Winona Evans, Indiana'nın güzel Bloomington kasabasında yaşayan hevesli bir bahçıvan, doğa tutkunu ve yazardır. Yeşil ve büyüyen her şeye karşı derin bir sevgiyle, yıllarını kendi yemyeşil bahçe vahasıyla ilgilenerek ve dünyanın doğal harikalarını keşfederek geçirdi.Winona, blogu aracılığıyla bitkilere olan tutkusunu dünyayla paylaşmayı, bitki severlere ve bahçe meraklılarına değerli bilgiler, ipuçları ve ilham vermeyi hedefliyor. Çeşitli bitki türleri, yetiştirme teknikleri ve sürdürülebilir uygulamalar hakkındaki kapsamlı bilgisi onu güvenilir bir tavsiye kaynağı haline getiriyor.Winona'nın yazma stili ilgi çekici ve erişilebilir olup hem deneyimli bahçıvanlara hem de meraklı yeni başlayanlara hitap etmektedir. Karmaşık konuları anlaşılması kolay kılavuzlara bölerek okuyucularına kendi yeşil alanlarını kurma ve doğayla daha derin bir bağ kurma konusunda güven veriyor.Bloguyla meşgul olmadığı zamanlarda Winona'yı botanik bahçelerini keşfederken, bahçecilik atölyelerine katılırken ve yerel koruma çabalarına katkıda bulunurken bulabilirsiniz. Sürdürülebilir bahçecilik uygulamalarının önemini ve bunların gezegenimiz üzerinde yaratabileceği olumlu etkileri vurgularken, çevre yönetimine olan bağlılığı yazılarında da kendini gösteriyor.İster canlı bir kapalı kentsel orman yaratmak, ister arka bahçenizi çiçek açan bir cennete dönüştürmek istiyor olun, Winona Evans'ın bloguUzman tavsiyesi, ilham verici hikayeler ve bitki sevgisi için başvurulacak kaynağınız. Bu yeşil yolculukta ona katılın ve her seferinde bir blog yazısı yayınlayarak bitki dünyasının sırlarını açığa çıkarın.